На 1 октомври по интерконектора между България и Гърция ще потекат търговски количества

...
На 1 октомври по интерконектора между България и Гърция ще потекат търговски количества
Коментари Харесай

Доставките на азерски газ по гръцката връзка тръгват от 1 октомври

На 1 октомври по интерконектора между България и Гърция ще потекат търговски количества природен газ. Това заяви пред публицисти в Русе служебният министър на енергетиката Росен Христов.  По думите му сега се правят тестове на тръбата, като всичко върви по проект.

" Очаквайте на 1 октомври по тръбата да потекат търговски количества газ ", добави Христов. В понеделник служебният премиер Гълъб Донев обяви, че се чака през идната седмица интерконекторът да има Акт 15. Регионалният министър по-късно също сподели, че освен това изискване издаването на Акт 16 няма да е проблем. В края на предходната седмица служебният министър председател Гълъб Донев изясни, че в кратковременен аспект сме застрашени от ембаргото на съветския нефт, тъй като няма да имаме от кое място да внасяме тази суровина. На рафинерията в Бургас и трябват доставки съвсем всеки трети ден ", сподели той в неделя. 

 Не се чака режим на тока у нас, увери също по този начин служебният министър на енергетиката през днешния ден. „ България разполага с нужното поръчителство. Енергийната система е тествана и е в положително положение. Извършват се и са осъществени всички нужни ремонтни действия, с цел да обезпечим естествена работа на енергийните мощности ”, акцентира той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР